Sedan maj 2014 är jag anställd som soldat vid Norrbottens regemente, I19 i Boden och uttagen i Försvarsmaktens elitsatsning - FM Elit.
Försvarsmaktens uppgifter:
"Försvara Sverige och främja vår säkerhet genom insattser på vårt territorium, i närområdet och utanför närområdet, upptäcka och avvisa kränkningar av det svenska territoriet och i enlighet med internationell rätt värna suveräna rättigheter och nationella intressen utanför detta. Försvarsmakten ska också med befintlig förmåga och resurser bistå det övriga samhället och andra myndigheter vid behov."

Sedan säsongen 2010/2011 har jag tävlat med Rossignols produkter (skidor och skidpjäxor).
Rossignol är ett fransk företag som tillverkar utrustning inom alpint, snowboard och nordisk skidåkning samt relaterade ytterkläder och accessoarer. Företaget grundades 1907 av snickaren Abel Rossignol för textiltillverkning inom skidåkning. Rossignol var ett av de första företagen att producera skidor av plast.

Sedan säsongen 2012/2013 har jag ett samarbete med Bemer Int. AG och använder dagligen deras produkt Bemer Classic-set. Kärnan i BEMER-teknologin är en flerdimensionell signalstruktur som stimulerar den begränsade resp. störda mikrocirkulationen effektivt. Den stödjer därmed en av de viktigaste regleringsmekanismerna i människokroppen för att förebygga, för läknings-, tillfrisknande- och regenereringsprocesser.

Sedan 2015 är jag en stolt ambassadör för Smiling Cashew.
Smilings produkter framställs under schyssta förhållanden, garanterade genom Fairtrade-märkning, och att välja deras produkter gör skillnad för den lokala befolkningen i de Västafrikanska byarna. Nötterna odlas, skördas samt förädlas i samma land som de odlas. Detta för att skapa lokala arbetstillfällen och låta värdet av förädlingen stanna kvar i landet.
I mitt ekonomiska intresse om en fungerande global ekonomi, med hänsyn till hållbarhet, miljö och levnadsvillkor, anser jag att Smiling Cashew visar vägen för andra företag och deras resa följer jag med stort engagemang.

När det gäller styrketräning så tränar jag på Sportsgym. Träningskedjan från kust till fjäll! Sportsgym Scandinavia är ett modernt företag i friskvårdsbranschen, som erbjuder ett modernt träningsutbud i en motiverande miljö. Deras primära målgrupp är kvinnor och män som gillar att umgås i en trevlig social miljö, där inte träningen fokuseras på storleken av musklerna. De erbjuder en unik lösning till varje kund utifrån individens målsättning och behov.

TINBAK AB är ett företag från Kakuåsen Hammerdal som har funnits sedan 1971. TINBAK sysslar med Bygg, el , vvs, energi, tillverkning Timmerhusstommar och prefabriserade husblok efter kundens önskemål. Från maj 2003 erbjuder TINBAK även borrning av energibrunnar, samt vattenbrunnar med kompletta pumplösningar med helt ny utrustning.

När det kommer till kaffe - livets dryck - vänder jag mig till Marcus Izzo på Big Lake Coffee. Barista Izzo, en kaffeälskare och innovativ entreprenör, bjuder in dig till att öppna dina sinnen till den fantastiska och viktiga världen av hållbara odlingsmetoder, bearbetningsmetoder, rostning och bryggning av kaffe så att du kan uppleva kaffe på ett sätt som du kanske aldrig har föreställt dig.
Befinner du dig i Östersund kan jag starkt rekommendera ett besök hos Marcus på Big Lake Coffee!

Safety first!
För att skydda mitt skidskyttegevär under mina resor runt om i världen, använder jag en flight case från Östersundsföretaget Flight Case Of Sweden. Med deras flight case behöver jag inte vara orolig för att skidskyttegeväret ska skadas under transporten.