Hur lever en elitidrottare? Hur kommer man dit och hur når man vidare? Hur arbetar jag med mental träning? I föreläsningen 'This is Biathlon' berättar jag om livet som skidskytt med allt från hur träning till tävling går till men även hur en vardag på landslagsnivå kan se ut.
Sedan jag började med skidskytte säsongen 2005/2006 har jag märkt att intresset för skidskytte, internationellt som nationellt, har ökat år efter år. I Sverige främst tack vare framgångarna för Anna-Carin, Helena, Björn, Carl-Johan, Fredrik m.fl.
När jag träffar människor utanför skidskyttet förstår jag hur stort intresset är, men samtidigt hur liten kunskapen är om skidskytte. Med det menar jag allt från utrustning och tävlingsregler till hur mycket tid en elitsatsande skidskytt ägnar sig åt sin idrott under året.
Eftersom jag själv har elitsatsat i skidskytte i snart 10 år, med flera tusen träningstimmar och tävlande runt om i världen på Sverigecup, europacup, världscup, EM, VM, OS etc. så kände jag att jag vill höja kunskapen om skidskytte bland allmänheten och ge dem en inblick i min och andra skidskyttars vardag. 


Är ni intresserade av denna föreläsning? Kontakta mig för mer information och bokning:
Mobiltelefon: 070-6924665
Mail: christofer@ceriksson.com

Stressfysiologi & Mental träning

Denna föreläsning är framtagen för GMU-soldaternas utbildning och beskriver grundläggande stressfysiologi och arbetsmetoder inom mental träning.
Målet med föreläsningen är att ge åhöraren grundläggande teoretisk kunskap och förståelse för fysiologiska reaktioner som sker i människokroppen vid stress, samt kunskap om mental träning med tillhörande arbetsmetoder och hur de kan ge ökad prestationsförmåga

Är ni intresserade av denna föreläsning? Kontakta mig för mer information och bokning:
Mobiltelefon: 070-6924665
Mail: christofer@ceriksson.com