Nattvasan

Nattvasan blev en häftig upplevelse med trevlig stämning efter spåret trots att det gick på kvällen. Vädermässigt var det bra förhållanden, ingen nederbörd men lite kallt och kärvt i spåret bitvis.
Tillsammans med "stridskollegan" Oskar Brandt fick vi en oväntad lucka till de andra lagen redan halvvägs genom loppet. Vi beslutade att köra på och hålla ett så jämnt och högt tempo som möjligt. Våra vätskesystem hade frusit igen på grund av kylan redan 1 timme efter starten, så jag förstod ganska snabbt att vi skulle behöva ta extra tid på oss vid kontrollstationerna för att hinna få i oss tillräckligt med vätska och energi om vi skulle klara av att hålla samma tempo in i mål. Ett försprång till de andra lagen var därför en förutsättning för att vi skulle kunna göra stoppen vid stationerna utan att riskera att tappa ledningen eller tätkontakten.

Med ca 25km kvar började Oskar få krampkänningar i benen och vi fick dra ner på tempot. Med ca 15km kvar såg vi pannlamporna på ett av lagen bakom oss (ca 50sek efter) närma sig. Jag fick driva på Oskar det jag kunde utan att riskera ytterligare krampattacker och i Eldris tog jag beslutet att fortsätta förbi den sista vätskekontrollen för att inte bli ikappåkt, trots att vi skulle ha behövt mer vätska. De sista 9km höll vi bra fart och lyckades hålla de andra lagen bakom oss in i mål. Våra erfarenheter från Försvarsmakten om samarbete och stridsvärdeshöjande åtgärder var en viktig faktor till att vi lyckades ta hem segern.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv