Sjusjoen

Tillbringar denna vecka i Sjusjoen (Norge) på IBU-Cup. I torsdag körde vi den första sprinttävlingen i ett hemskt väder: +2 grader, regn, vind och dimma.
Besvärligt att skjuta, främst på grund av dimman som tog bort kontrasterna och gjorde att man siktade på en grå sörja. 1+3 i skytte. "Ok" åktid.

Dagens sprint var otroligt dålig. 2+4 i skytte trots bra väderförhållanden. Innan inskjutningen fanns det en risk att en låg molnbas skulle sjunka och ge dimmiga förhållanden på skjutvallen, därför valde jag att byta till en större kornring. Det blir lite svårare att centrera i liggande skytte i bra ljusförhållanden med större kornring, men nästan omöjligt att skjuta stående om dimman skulle dra in och ha kvar samma storlek på kornringen. 
Skjutställningen är stabil men det är tajmingen i avfyrningen som inte är bra. Har försökt hitta något positivt i tävlingsanalysen: i åktid är jag 54 sekunder efter Erlend Bjoentegaard (NOR) som vann här förra helgen, det är "ok" efter de mindre stimulerande 6 varven i straffrundan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv