Sjusjoen

Tillbringar denna vecka i Sjusjoen (Norge) på IBU-Cup. I torsdag körde vi den första sprinttävlingen i ett hemskt väder: +2 grader, regn, vind och dimma.
Besvärligt att skjuta, främst på grund av dimman som tog bort kontrasterna och gjorde att man siktade på en grå sörja. 1+3 i skytte. "Ok" åktid.

Dagens sprint var otroligt dålig. 2+4 i skytte trots bra väderförhållanden. Innan inskjutningen fanns det en risk att en låg molnbas skulle sjunka och ge dimmiga förhållanden på skjutvallen, därför valde jag att byta till en större kornring. Det blir lite svårare att centrera i liggande skytte i bra ljusförhållanden med större kornring, men nästan omöjligt att skjuta stående om dimman skulle dra in och ha kvar samma storlek på kornringen. 
Skjutställningen är stabil men det är tajmingen i avfyrningen som inte är bra. Har försökt hitta något positivt i tävlingsanalysen: i åktid är jag 54 sekunder efter Erlend Bjoentegaard (NOR) som vann här förra helgen, det är "ok" efter de mindre stimulerande 6 varven i straffrundan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv