Karlberg

Träningslägret på Mallorca gav bra träning och uppladdning av solenergi innan den mörkare perioden tar vid här i norr. Träningen fortsätter nu i Östersund samt Gällö (skidtunneln) fram till nästa träningsläger med militärlandslaget i Idre Fjäll den 27 oktober.
 
I veckan var jag och Tobias Arwidson på Militärhögskolan i Karlberg och genomförde utbildning i skytte under hög ansträngning. Med våra erfarenheter från skidskytte på elitnivå kan vi bidra Försvarsmakten med kunskap inom detta område och visa på likheter i de krav som ställs på skidskyttar och soldater. Skidskytte är i grunden en militär idrottsgren och det är inte svårt att inse att skidskytte, genom en hög fysisk förmåga med bra precision i skytte, ger goda soldategenskaper. 
I ett tajt tidsschema gick vi igenom teori kring skjutteknik och fokusering, med särskilt viktiga aspekter man bör tänka på vid skytte under hög ansträngning. Därefter genomfördes stationsvis några fysiska övningar (inriktade på kvalitéer som behövs i längdskidåkning) i direkt anslutning till skytte med lasergevär.

Eftersom jag oftast får utbildning i olika delar av Försvarsmaktens verksamhet, är det inspirerande och lärorikt att själv få instruera och bidra med mina egna kunskaper från skidskyttet. På så sätt kan jag vara med och utveckla Försvarsmaktens förmåga.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv