Fysioterapi

Har tagit hjälp av Magdalena "Maggi" Moström med fysioterapibehandling och styrketräningsupplägg denna säsong. Maggi är just nu mammaledig men hennes medarbetare, Anders, har gått igenom några nya styrkeövningar som ska utveckla min skidåkning.

Försöker hålla nere träningstiden i gymmet så mycket som möjligt (ca 2ggr/vecka á 30-45min) då det är konditionsträningen som har störst prioritet, men för att klara av den höga träningsmängden och undvika skador är det viktigt att se till att de svagare "länkarna" i kroppen blir så starka som möjligt. Det är också viktigt för att kunna åka tekniskt bra på skidor även när man börjar bli väldigt trött.

Jag och Anders gick igenom de nya övningarna på Sportsgym Storsjöstrand, en mäktig träningsanläggning som har stora ytor och det mesta vad gäller träning. Själv håller jag mestadels till på Sportsgym Tegelplan (ca 50m från lägenheten) som är ett av deras mindre men fortfarande väldigt kompletta gym i Östersund.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv