Mallorca, del 1

Drygt 23h träning de senaste 4 dagarna:
Måndag:
Rullskidor skate A1, 3h15min
Löpning A1, 2h
Tisdag:
Cykel A1, 6h30min
Onsdag:
Jogg+spänst (före frukost) 30min
Cykel A1, 4h
Rullskidor stakning A1, 2h
Torsdag:
Rullskidor skate A1-A3, 2h15min (1h A3)
Cykel A1, 3h

Under dessa varma och intensiva dagar är energi- och vätskeförbrukningen extrem och det är svårt att både dricka och äta ikapp den mängd som förbrukas. Under en av dagarna förbrukade jag (enligt pulsklockan) 6440 kcal - vilket bör tas med en nypa salt, men det ger en fingervisning om hur mycket energi som går åt. Kroppen har ändå fungerar bra och jag har lyckats undvika att gå mig tom på energi under de långa träningspassen. Tidigare har jag varit mer restriktiv i att t.ex. använda sportdryck under lågintensitiv träning och att äta med jämna mellanrum under långa träningspass, vilket lett till att jag ibland fått energibrist och därmed sämre effekt av träningen. Numera äter jag "det jag kommer över", med fortsatt fokus på 'bra mat' och med ett högt innehåll av kolhydrater. Svagt blandad sportdryck gör att kroppen också behåller vätskan bättre och energikakor (tack Smiling!) i vätskebältet kan bli riktiga 'life savers' när "väggen" är nära.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv