Krigsförbandsövning

Eftersom militära-VM i Sochi var säsongens huvudmål, valde jag tidigt (innan beslutet om icke svenskt deltagande vid militära-VM togs) att avstå SM för att istället träna i min befattning som soldat och delta i en krigsförbandsövning (KFÖ) i övningsserien Vintersol 2017.

Under övningen deltog förband från olika försvarsgrenar och truppslag med officerare, heltids- och deltidssoldater, rekryter och pliktinkallade soldater. Omfattningen av denna övning gav mig möjligheten att befästa och utveckla mina enskilda färdigheter och samtidigt få en större förståelse för hur samverkan mellan olika förband fungerar. Jag fick också träffa gamla lumparkompisar och med det ett kärt återseeende av kamrater, befäl och minnen från värnpliktstiden.

Men mitt under dessa glädjefyllda och givande dagar inträffar en oerhört tragisk olyckan där en soldat vid bataljonen omkommer. Sorgen och den märkliga känsla som uppstår under de roliga och krävande stunderna med mina kamrater är svår att beskriva, och mina tankar och varmaste känslor går till de anhöriga.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-