Värdeskapande

Jag är stolt ambassadör för Smiling och här vill jag berätta om varför jag känner extra starkt för just Smiling och deras verksamhet.
 
Smiling bygger på en idé i samband med en universitetsuppsats av Smilings grundare. Kort sammanfattat så var slutsatsen från uppsatsen att det är arbetstillfällen, och inte bistånd, som är vägen ut ur fattigdom i Gambia. Enligt gambierna själva är det just bristen på arbetstillfällen som är det stora samhällsproblemet i landet.
Insikten om oändliga cashewnötsodlingarna i Gambia ledde till idén om att försöka få förädlingen av nötterna att stanna i landet under schyssta förhållanden och på så sätt skapa arbetstillfällen och bekämpa fattigdomen.
 
Smilings produkter, som sedan starten utökats med jordnötter, kokos, mandel från aprikos, mango samt olika bars och juicer, är Fairtrade-märkta och framställs utan bekämpningsmedel eller tillsatser. Med färre mellanhänder får producenten mer betalt för sina produkter och konsumenten mer för sina pengar.
 
Detta koncept ger etiskt, miljömässigt och ekonomiskt schyssta produkter - ett värdeskapande som höjer levnadsstandarden och skapar hållbart välstånd. 

Läs mer om Smiling här

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv