På kant

Sverige-Cup 3 & 4 i Sollefteå förra helgen, distans på lördag och sprint på söndag. Skidåkningen är fortsatt stabilt men skyttet drar ner resultatet.

Bommarna är i regel "kantskott" och inte långt ifrån att vara en träff. Centreringen/stillahållningen i siktningen är bättre, men tajmingen i avfyrningen är sämre med oftast för sena avfyrningar. Ibland beror det på dålig känsel i fingrarna med bortdomnade fingrar, sämre fokusering, men också en viss ångest/rädsla för att bomma i det stående skjutmomentet. Det sistnämnda är mentalt och kanske det svåraste, men det mest intressanta, att kunna behärska. 

Hittills denna säsong har min skidåkning varit bra och det liggande skyttet under tävling har en träffprocent på 88 %, nästan 9/10 träff - vilket är bra! Dessvärre är träffprocenten i det stående skyttet under tävling endast 52 %, men flera "skitserier" som drar ner resultatet ordentligt. Sedan vintern började har min totala träffprocent i stående (all träning och tävling) legat mellan 70-80 %, något som inte riktigt återspeglar resultaten under tävlingarna. 

Strategin framöver under tävlingssäsongen är att fortsätta befästa min kapacitet i skidåkningen och det liggande skyttet. För att höja träffprocenten i det stående skyttet kommer jag att lägga större fokus på ett offensivare agerande i avfyrningen och bättre efterriktning (för att förbättra centreringen i skottögonblicket).
Förhoppningen är att en förbättring av dessa två faktorer ska göra "kantbommar" till, iallafall, "kantträffar".

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv