Touché!

I onsdags deltog jag under Försvarsmaktens träningsläger i Vålådalen med aktiva från bland annat flyg- och marin femkamp.
I vanlig militär ordning var det ett späckat träningsschema och förutom min egen träning genomförde jag ett skidteknikpass och berättade om mina erfarenheter från skidskyttet och den mentala aspekten i skyttemomentet.
Jag hade också möjlighet att prova på fäktning, lyssna på en intressant föreläsning om motivation/
målsättning/stresshantering och samverka med de andra deltagarna under lägret, alla med olika kunskaper och erfarenheter som de gärna delade med sig av.

För mig som person och idrottsman är sådana här tillfällen väldigt givande och lärorika, och en stor förmån att kunna få ta del utav som anställd i Försvarsmakten.
Dessa träningsläger visar också på fördelarna med att ingå i en bred organisation med spets kompetens inom olika områden, och som har ett arbetssätt som möjliggör utbyte av kunskaper där vi stimulerar varandra till utveckling.

Igår körde jag en FIS-tävling här i Östersund, 15km (3x5km) skate på en tuff bana. Den högre träningsmängden denna vecka märkdes och jag kunde inte pressa kroppen på samma sätt som under de senaste tävlingarna, det visade sig också på pulsen som låg inom min tröskelzon (170-174 slag/min) under loppet.
Jag är ändå i fas med träningsplaneringen då jag siktar på att vara i bra form till nästa helgs Sverige Cup tävlingar i Sollefteå.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv