Swe-Cup 1 & 2

Sverige-Cup premiär i Piteå i helgen.
Lördagens distans sket sig redan vid andra skyttet. Frustrerande är känslan med det stående skyttet eftersom det fungerar betydligt bättre under träning. Tendensen är att jag har "tidiga" bommar med en för tidig avfyrning. Även fast det blivit många bommar i det stående skyttet de senaste tävlingarna är träffarna inte långt borta. Genom att göra en liten ändring i agerandet ska det kunna ge bättre utdelning framöver.
Söndagens sprint var ett fall framåt och med 1+1 i skytte gick jag i mål som 2:a, 5 sekunder efter Victor Olsson från Biathlon Östersund (0+1). Skidåkningen är fortsatt stabil och visar att kroppen har en bättre grundkapacitet jämfört med förra säsongen.

På torsdag åker jag till Arvidsjaur för ett träningsläger med anställda i Försvarsmakten som pågår fram till tisdag nästa vecka. Jag kommer att vara instruktör under lägret och göra mitt bästa för att instruera i den klassiska skidåkningen, men främst förevisa i skidskytte.
Med beviljad permission under söndag åker jag till Boden och tävlar i Sverige-Cupen i längdskidor. 15km fristil och masstart blir ett intressant lopp och iallafall ett bra träningspass då det är 5 veckor (!) till nästa Sverige-Cup i skidskytte. Trist med så långt uppehåll mellan Sverige-Cup tävlingarna. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv