Premiärbesvikelse

Tävlingspremiären denna säsong är gjord med bra inledning under båda tävlingarna. Tyvärr så räcker inte bara en bra inledning till ett bra lopp. Den förkortade distanstävlingen igår började med bra fart i skidåkningen och offensiva skjutserier med 0+1+1, men efter 4 bom i sista stående försvann ett bra resultat. Då jag bommade första skottet i den sista skjutserien började jag tveka och agera defensivt, vilket inte är till fördel för att skjuta bra. Det blev en dålig skjutserie som inte gav några "förlåtande träffar".
Skidåkningen fick ett godkänt betyg trots att det var en av de smärtsammaste tävlingarna jag gjort de senaste säsongerna. Efteråt känns det (med lite överdrift) som att man spräckt bröstkorgen, dragit ett rasp genom halsen och fått ett lättare slag i tinningen.

Dagens sprinttävling började även den bra, riktigt bra. Efter ett offensivt första varv, där jag hade stort fokus på att åka avslappnad och inte tumma på tekniken, sköt jag "fullt hus" i det liggande skyttet och gick ut från skjutvallen med vinden i ryggen. In på andra varvet fick jag höra att jag låg i ledningen, något jag noterade men strax därefter släppte från medvetandet. Inför det stående skyttet började jag förbereda mig mentalt, ge positiv feedback till mig själv för att öka självförtroendet, jag hade även under inskjutningen sett att bana 15-17 såg ut att ha minst frost på skjutmattorna. Frost på skjutmattorna hör inte till vanligheten, men ställer till stora besvär när det väl inträffar eftersom det (i överkant) kan jämföras med att gå ut på isen med skridskoskydden på
- det blir riktigt halt med andra ord. Jag fick ändra en hel del i min bredbenta skjutställning och göra det bästa av situationen, förutsättningar är ändå lika för alla tävlande. Jag var offensiv under skjutningen och försökte hålla en jämn rytm, men med några "tidiga bommar" fick jag snurra många varv i straffrundan. Tidiga bommar har jag dragits med till och från under träningssäsongen och det beror på att jag är för tidig i avfyrningen då jag "går in i pricken" nedifrån-upp, så jag var lite för offensiv.

Är riktigt besviken och frustrerad av resultatet i det stående skyttet (frånsett en ståeserie), särskilt när det sker under några av säsongens viktigaste tävlingar.
Men mitt fokus ligger fast mot kommande tävlingar och kan jag rätta till det som felade, främst "tidiga bommar", kan slutresultaten bli betydligt bättre. I skytteträningen framöver kommer jag att fortsätta att skjuta med ett tävlingslikt agerande, även vid låg belastning, samt skjuta stående på papptavlor för att hålla fokus på utförandet och inte resultatet (med träffmarkeringarna från fallmålen).  
Det jag tar med mig från helgens tävlingar är ett snabbt agerande och bra träffprocent i det liggande skyttet (93%) samt skidåkningen som var bra idag (3:e åktid bland herrarna).

Stort tack till ledarna i Tullus SG för bra support och snabba skidor!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv