Sammarbetar med konkurrenten, dan före dan...

Dan före dan, inte julafton än men däremot säsongspremiär!

Imorgon startar tävlingsässongen med uttagningstävlingar här i Östersund, en "kort distans" i morgon följt av sprint på söndag. Den kortare distanstävlingen mäter 12,5km med 40 sekunder i tillägg per bom, första gången jag kör den distansen. Av oss herrar är fyra åkare förhandsnominerade till världscupen nästa vecka, men (om jag uppfattat det rätt) kommer ytterliggare två åkare att nomineras. Med andra ord är det tuff konkurrens om platserna till att få tävla internationellt (inga är nominerade till IBU-Cupen ännu), och det är bra! Högre konkurrens bäddar för bättre prestationer, vilket i slutändan gynnar alla.

Dagens träning bestod mestadels av att testa ut skidor inför morgondagen och jag känner att jag har bra koll på min "skidpark". Nästa vecka kommer jag att få en leverans av årets tävlingsskidor, vilket ska bli väldigt intressant att testa mot de andra Rossignol skidorna i skidparken. 
Under skidtestet hade jag hjälp av Niklas Forsberg (Biathlon Östersund), en av mina konkurrenter. Tanken slog mig under träningen att två konkurrenter, från olika klubbar, hjälper varandra att testa ut skidor. Och vi var inte de enda. Under träningen såg jag flera som testade ut skidor tillsammans, som inte tävlar för samma klubb eller i olika klasser. Några vanliga anledningar att testa skidor tillsammans är att man använder sig av samma bindningssytem (NNN eller SNS) eller samma skidmärke. Men jag tror att det är ganska ovanligt inom andra idrotter att man som konkurrenter hjälper varandra i förberedelserna inför en av årets viktigaste tävlingar. En bra ovanlighet isåfall och ett förhållningssätt som det är värt att fortsätta med. 
 

CISM 
International Military Sport Council (internationella militära idrottsförbundet) har ett betydelsefullt och väldigt aktuellt motto, både för enskilda individer som för nationer:
 

Friendship through sport!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv