Tempoökning

Efter en lugnare start på lägret, med fokus på de tekniska färdigheterna i skidåkningen och träffsäkerheten i skyttet, har vi nu börjat öka hastigheten på träningspassen.
"Head-to-head" övningar och parstafetter är bra för att öka stressnivån och anspänningen i kroppen under skyttemomentet.
Jag har klarat av att bibehålla träffsäkerheten och samtidigt öka skjuthastigheten successivt. Dock börjar huvudet bli trött och fokuset svikta efter mina senaste lägerdagar från Italien, Mallorca och nu Muonio, vilket visade sig under dagens första träningspass med ett sämre skjutresultat. Men det är också ett perfekt tillfälle att träna på koncentrationen, eftersom världscupsäsongen också innebär mycket resande och tävlande som tär på det mentala minst lika mycket som på det fysiska. 

Vi kommer att fortsätta på samma spår lägret ut med en träningstävling i morgon.
Även fast det är ett träningsläger så har träningsmängden inte prioriterats så här nära inpå tävlingssäsongen. Nu är det mycket upp till var och en av oss som är här att känna efter hur kroppen svarar och det är mer "fingertoppskänsla" i hur var och en av oss väljer att träna, detta för att få fram tävlingsformen till observationstävlingarna i Östersund den 19-20 november.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv