Wermland

Har tillbringat veckan i Torsby tillsammans med Team Skididrott. Träningen detta läger har till stor del bestått av högintensiv träning med bland annat rullskidintervaller och testrace, 3000m löpning på bana och "utmattningsintervaller". Den totala träningsmängden har varit lägre än en vanlig vecka, detta för att orka pressa kroppen upp i de högre pulszonerna. Under varje intervallpass detta läger har min uppnådda maxpuls varit ca 2-5 slag från min kända maxpuls, vilket det var något år sedan jag lyckades med under flera intervallpass i följd. Dock har jag känt av förkylningsperioderna som varit och att en "sista växel" saknas, men detta kommer nog att ordna till sig fram mot tävlingssäsongen med mer av denna typ av träning.
En positiv utveckling under detta läger har varit min skjutkapacitet under hög belastning, och det känns som att grundarbetet i skjutträningen som gjorts i början av träningssäsongen varit en bra periodisering och att jag nu är redo att bygga vidare med högintensivt skytte fram till tävlingspremiären.
 
Vi avslutar lägret med ett lugnare rullskidpass i morgon innan vi åker norrut mot Östersund. För mig blir det några enstaka dagar hemma för att tvätta och packa om väskan inför nästa träningsläger med militärlandslaget i Toblach, Italien.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-