I fas.

I helgen kördes rullskidskytte-SM i Boden och även de första uttagningstävlingarna inför tävlingssäsongen 2016/2017.

Under lördagens distanstävling gjorde jag ett 'ok' lopp. En besvärlig vind gjorde skyttet vanskligt för hela startfältet och med 7 bom gick jag i mål på 3:e plats. Åkformen skulle jag beskriva som 'medel' men analysen från tävlingen visade att jag hade 2:a åktid (med reservation för 'range time'), vilket var en positiv överraskning.

Söndagens sprinttävling blev ett riktigt dåligt lopp där varken åkningen eller skyttet var positivt. Ibland går ingenting bra, men det är inget jag lägger någon längre stunds besvikelse över utan jag tar med mig de saker jag gjorde bra under helgen och fokuserar på det som främst behöver förbättras under kommande träningsperiod.  

Generellt så känns det som jag har bättre fysisk status i år jämfört med samma tidpunkt i fjol, med bättre uthållighet, återhämtning och stabilitet i kroppen. Jag ligger inte på lika hög nivå i tävlingsintensitet, men eftersom träningen fram till nu övervägande bestått av grundträning och att kommande träningsperiod innehåller fler och fler träningspass i de högsta intensiteterna (A3+ och anaerob träning), ligger jag bra i fas med träningsplaneringen för att komma i form till vinterns tävlingar. Samma sak gäller i skyttekapaciteten, där jag har lagt en bra grund för att framöver fokusera mer på skyttet under hög belastning.

Jag vill lyfta fram junioren Sebastian Samuelsson som presterade riktigt fina lopp och sopade banan i seniorklassen med två segrar. Riktigt imponerad!
Det blir spännande att se vad vinterns tävlingar resulterar i.

Foto: I 19 IF

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv