Analys

Åkte på en förkylning förra veckan och kom igång med träningen igen i måndags. Förhoppningsvis har det inte tagit allt för hårt på kroppen då vilopulsen var fortsatt låg under sjukdagarna utan någon feber.
Kommande dagar kommer träningen att trappas upp innan träningslägret med Militärlandslaget i Sollefteå under nästa vecka.

Under sjukdagarna passade jag på att göra en analys av skjutmomentet, och mer specifikt i att komma i skjutställning. I våras ändrade jag denna procedur genom att göra ett mindre antal grepp när jag tar av mig geväret med tron att det ska gå snabbare, men efter en närmare analys (se nedan) med hjälp av analysprogrammet Dartfish kunde jag se att min tidigare procedur (till vänster i bild) var snabbare (notera hur jag tar av mig geväret från ryggen). Detta eftersom geväret "går" en kortare sträcka från att jag har den på ryggen till att ha geväret i famnen där jag byter magasin. Tidsskillnaden var endast ca 0,7 sekunder, men vid en tävling med fyra skjutningar är det totalt 2,8 sekunder - en viktig tidsskillnad som gör skillnad i placeringar och som inte är värt att ge bort (speciellt ovärt när momentet inte är fysiskt krävande)!

Imorgon kommer jag att hålla en föreläsning om mental träning för rekryterna under den grundläggande utbildningen vid Fältjägargruppen. Målet är att de ska få en inblick i de fysiologiska reaktionerna som sker i kroppen vid ett ökat stresspåslag, samt få några mentala träningsmetoder som kan öka deras prestationsförmåga.
Ni kan läs mer om föreläsningen genom att klicka på denna länk: och se längst ner på den sidan. Om ni är intresserade av att ta del av föreläsningen 'Stressfysiologi & Mental träning', i ert företag, förening eller liknande, tveka inte att kontakta mig!

Mobil: 070-6924665
E-post: christofer@ceriksson.com

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv