Det finns en plats på jorden...

... där solen aldrig ler, den platsen heter Boden...

Den välkända lumparramsan stämmer inte med verkligheten, särskild inte under förra veckan:
 

Förra veckan spenderade jag med Militärlandslaget i Boden för ett gemensamt träningsläger med längd, skidskytte och skidorientering. Detta är ett återkommande läger vars planering gör det intensivt och effektivt. Förutom fin träningsterräng med rullskidbanan på Pagla, slalombacken i Stor Klinten, diverse "träskmarker" och terrängspår i anslutning till förlängningen, så är den akustiska skjutbanan på Rödberget en stor tillgång för oss skidskyttar. En akustisk skjutbana innebär att varje skott registreras och visas på en skärm för skytten, på så sätt får skytten en direkt feedback på varje skott och kan därmed göra en bedömning av utförandet - vilket höjer kvalitén på skjutträningen.
 

En viktig aspekt av detta läger är den lagkänsla vi bygger upp mellan de olika grenarna. Detta skapar bättre (och viktiga) förutsättningar för att vi aktiva ska kunna prestera så bra som möjligt under tävlingssäsongen och främst på de militära mästerskapen.
Kommande säsong genomförs det militära mästerskapet (CISM Military Winter Games) i Sochi, Ryssland, vilket är mitt personliga huvudmål under den kommande säsongen.


Stort tack till mina lagkamrater och lagledare i Militärlandslaget för grym sparring och support under lägret!


Tack också Norrbottens regemente och Chefen I 19, Överste Mikael Frisell, för ert stöd, detta betyder oerhört mycket för mig i min idrottssatsning!

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

-