Vänta, vänta, vänta...

Har precis kommit tillbaka till lägenheten efter ett 5 timmars cykelpass i ett "pannbensbyggande väder", där jag fick förbruka den energi som fanns kvar i kroppen efter en tuff vecka.

Efter ett samtal med min tränare Pär Svärdfeltd kom vi överrens om att jag ska vänta (i ca 2-3 timmar) med att äta efter dagens pass, detta för att stimulera tillväxten av kapillärer i muskulaturen. Med en ökad kapillärtäthet ökar blodgenomströmningen och därmed också mängden syre och energi till muskulaturen.
Att vänta med att äta efter att ha tömt sig på energi innebär förhöjda risker, bland annat att det är lättare att bli sjuk och "sänkt" kommande dagar. Men eftersom jag har en vilodag inplanerad i morgon, samt att det är en vecka kvar till träningslägret med Militärlandslaget, är risken värd att ta. Att jag endast drack vatten under dagens pass, vilket jag brukar göra under alla träningspass förutom tuffare intervallpass (över "tröskelpass"), och inte tillförde någon energi i form av t.ex. sportdryck har också stor betydelse för att få ut denna effekt.  

Ofta tar träningen inte slut då träningsklockan stannar. För att få ut maximal effekt av ett träningspass krävs det att man agerar på rätt sätt även före och efter träningspasset.
Så nu väntar jag på att äntligen få äta igen då kroppen skricker efter energi.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv