Löparskola

Träningen rullar på och jag har kunnat lägga mer och mer fokus på träningen efter att ha blivit färdig med en del praktiska saker och avslutat studierna från vårterminen.

Just nu består träningen till stor del av "Back to Basic" med den största delen i låg intensitet med fokus på tekniska grunder, både i den fysiska träningen och skytteträningen . I skyttet har jag ändrat en detalj i hur jag tar av mig geväret, detta för att minska den totala skjuttiden med någon tiondels sekund. Det låter kanske lite obefintligt med någon tiondel med tanke på att tävlingstiden är (som kortast) kring 18 minuter på en stafett, men i resultatlistan är det ofta tiondelar som skiljer mellan placeringarna och på en tävling med fyra skjutningar (distans, jaktstart, masstart) kan dessa tiondelar vara till stor fördel.
Även om det är en liten detalj i rörelsen med att ta av geväret, så tar det en del tid att träna om ett ryggmärgsbeteende och göra den nya rörelsen snabbt och effektivt.

De tekniska grunderna har jag även jobbat med i löpningen då vi i teamet fick en lektion i löpteknik (bilden) av Janne Persson (tid 3:38:55 på 1500m) under förra veckan. Lektionen var väldigt lärorik och kommer att höja kvalitén på löppassen under träningssäsongen (även fast jag fortfarande har rejäl träningsvärk med en obefintlig spänst i steget).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv