"Heta Stolen" på Mallorca

Har nyligen kommit hem från mitt första träningsläger tillsammans med teamet på Mallorca. Träningen har bestått mestadels av cykel men också en del rullskidor, styrketräning och löpning i bergen. 
Under lägrets 8 träningsdagar fick vi ihop närmare 42 träningstimmar. 

Vi har också haft möjlighet att lärt känna varandra bättre då vi under kvällarna genomfört ett moment som vi kallat "Heta Stolen" för varje medlem i teamet. Den som för kvällen suttit i "Heta Stolen" har fått berätta om sig själv (intressen, familj, uppväxt etc.) och svarat på frågor (t.ex. om värderingar, jobbiga perioder i livet, drömmar, drivkrafter) från de andra i teamet. Samtalen har varit väldigt djupa och personliga och vi har verkligen fått lära känna varandra som människor och inte bara som idrottare. Detta är något vi tycker är väldigt viktigt för att vi ska kunna hjälpa och stötta varandra i vår idrottssatsning och kanske särskilt under tävlingssäsongen då många starka känslor, både negativa och positiva, är igång och har stor påverkan på vår gruppdynamik.  

Att få ingå i detta skidskytteteam, utöver att jag också ingår i Militärlandslaget, är en stor möjlighet för min fortsatta utveckling som skidskytt, särskilt med den stöttning och kunskap jag får från min tränare Pär Svärdfeldt och den sparring jag får (och ger) genom Peppe och Daniel. Och en viktig detalj, som kan vara lätt att inte tänka på, är det sociala livet som tillkommer med samtliga i teamet vilket gör att jag trivs ännu bättre med min tillvaro - något som har en avgörande betydelse för kvalitén och hur jag tillgodogör mig träningen.  

Vi är just nu i full gång med att uppdatera teamets hemsida, där kommer ni att få mer information om oss och vår verksamhet. Jag kommer att meddela er så fort den är klar, tills dess kan ni besöka teamets Facebooksida - Team Skididrott - för att få de senaste uppdateringarna!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv