IY-utbildning och FM Elitidrottsläger

Förra helgen gick jag Försvarsmaktens yrkesinformatörsutbilning hos Fältjägargruppen. Syftet med min anställning är att jag bland annat ska arbeta med information och rekrytering, och förutom att vara med vid lokala arrangemang och event tillsammans med Fältjägargruppen kommer jag under nästa vecka att arbeta på Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (tidigare Pliktverket) i Stockholm. 

I början på denna vecka deltog jag på Försvarsmaktens elitidrottsläger i Karlskrona tillsammans med flera av de militära landslagen.
Förutom intressanta föreläsningar om träningsperiodisering och mental träning, besök på Marinmuseum och tid för egen träning, fick vi tillfälle att utbyta kunskap och erfarenheter mellan våra idrotter. Att få ta del av detta "forum", som har en bred och hög kompetens inom olika områden, är inte bara lärorik utan också väldigt motiverande! Något som jag sätter högt värde på eftersom det är en avgörande faktor för att kunna utvecklas.

Eftersom jag tillhör armén blev besöket på örlogsbasen en helt ny upplevelse då jag fick en inblick i marinens verksamhet. Att få gå ombord på ubåten HMS Neptun på Marinmuseum var väldigt intressant och fascinerande! Jag kan starkt rekommendera ett besök där om ni är i Karlskrona.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv