SWE-CUP 

Det blev en intensiv tävlingshelg med Sverige-Cupen på hemmaplan.
I fredagskväll tog jag hem segern i sprinttävlingen (1+1 i skytte), mycket tack vare en stark skidåkning.

Under lördagens supersprint sköt jag allt för många bom för att vara med i kampen om segern. En lång dag från inskjutningen kl 9:30 till starten av finalerna kl 16:00 tog på krafterna och förmågan till återhämtning, som fungerade förvånansvärt bra under helgen, blev av stor betydelse för att kunna prestera under masstarten dagen efter.

Masstarten blev det ett jämt lopp mellan mig och Tobias Arwidson då vi kom gemensamt in för sista skyttet. Tobias sköt, inte helt oväntat, en snabb och "full" serie. Jag sköt dessvärre två bom och fick snurra i straffrundan innan jag kunde åka ut på spurtvarvet med Victor Olsson 14 sekunder jagandes efter. Det blev ett slitsamt spurtvarv men jag lyckades hålla Victor bakom mig och gå i mål som tvåa.
Ett stort tack till klubbens vallare, Pelle Olsson, för fantastiska skidor under helgen som bäddade för framskjutna placeringar!

Det som jag känner mig mest nöjd (eller rättare sagt lättad) över är hur kroppen "svarat" i helgen. Det var länge sedan jag kände mig i form och efter säsongens sjukdomsbekymmer* ser jag fram emot att få avsluta säsongen där jag kan göra mig själv rättvis efter de träningstimmar jag lagt ner.

Bilden: Ordförande i klubben, Jan Forsgren, delade ut priserna efter masstartstävlingen. Mitt ansiktsuttryck avslöjar en del om känslan under spurtvarvet och "mjölksyrafesten" som Victor Olsson bjöd in till. Victor själv missade, av någon oklar anledning, prisutdelningen.

(*) Not: Idag fick jag ett samtal från läkaren om att nya provsvar kommit som visade på brist av D-vitamin. En brist som inte är ovanlig hos oss som lever på nordligare breddgrader under vinterhalvåret. Utan att vara expert på området så har D-vitamin en stor betydelse för hälsan och detta kan vara en viktig del i att kunna hålla mig frisk under nästa tävlingssäsong.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv