Surjämte från Sibirien

Det blev ett trist besök i Sibirien. EM började dock bra med bra förberedelser och en form som var uppåtgående. Även fast jag hade en bra åktid under mixstafetten kände jag att kroppen inte svarade som den brukar och det blev en riktig "mjölksyrafest" på slutvarvet. Under kvällen märkte jag att något inte stod rätt till och en förkylning dagen efter var ett faktum. Även Tiio och Kalle vaknade upp med "Sibirien viruset", senare också Johanna.
Jag provade ändå att värma upp inför sprinttävlingen, men det var mer ett desperat försök och inners inne visste jag vilket beslut jag behövde ta. Jag tog beslutet att inte köra och det visade sig efteråt vara rätt beslut då förkylningen eskalerade dagen efter.

Det börjar tära på tålamodskontot. Med förkylningen försvann chansen till den sista VM-biljetten och avslutande IBU-Cupen i Italien.
De närmaste dagarna får visa fortsättningen på tävlingssäsongen. Planen är att köra SWE-Cup hemma i Östersund den 11-13 mars, Östersundsloppen den 19 mars och avslutande SM i Sollefteå den 1-3 april.
Men först får ett blodprov bekräfta statusen i kroppen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv