Utdelning

Tålamodet, som blivit utsatt för en lång tids prövning, har börjat ge utdelning. 
Under helgen har det körts Sverige-Cup tävlingar i Sundsvall (även första gången, under min snart 10 år långa skidskyttekarriär, som jag tävlar i Sundsvall).

Under sprinten i lördags, med 1+1 i skyttet och en "ok" skidåkning, tog jag 3:e platsen efter klubbkollegan Peppe Femling och Lima SKGs Simon Hallström. Jag var 47 sekunder efter Peppe och 15 sekunder efter Simon, som också blev utgångsläget inför dagens jaktstart. Bakom mig jagade Victor Olsson och Tiio Söderhielm från Biathlon Östersund m.fl.

Placeringarna skiftade en del under loppet där Tiio (som började med skidskytte i våras) imponerade med felfritt liggande skytte och ledde loppet efter 2:a skyttet. Inför sista skyttet hade Tiio ungefär en straffrunda tillgodo på mig. Till min fördel sköt Tiio 3 bom (vilket jag bedömde i ögonvrån till ungefär 2 bom) och jag såg möjlighet att kunna avancera till ledningen. Jag försökte dock koppla bort tankarna på resultatet och istället fokusera på agerandet på skjutvallen. Jag vågade vara konsekvent och hålla ett jämt skjuttempo, vilket resulterade i en stabil serie med alla träff.
Spurtvarvet blev en suddig upplevelse och jag fick slita in till mållinjen. Med 0+1+2+0 i skyttet och en kropp som mer och mer börjar komma i normal form igen, är jag väldigt nöjd med helgens tävlingar.

Jag vill avsluta detta inlägg med att uppmärksamma Hanna Öberg och Anna Magnusson som tagit två guld respektive en brons medalj vid junior-VM i Rumänien! Även Sebastian Samuelsson gjorde ett riktigt fint lopp idag med en 5:e plats! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv