Lilyhammer

Tävlingarna i Lillehammer blev ingen lyckad tillställning resultatmässigt för min del, desto mer lyckad arrangörsmässigt! Det var första gången jag deltog i en Norge Cup i skidskytte och det är inte konstigt att Norge är bland dom ledande nationerna inom skidskytte. Förutom ett proffsigt arrangemang som näst intill håller världscupstatus deltog ca 65 herrar i seniorklassen under helgen, detta samtidigt som det körs världscup och IBU-Cup. Här hemma kommer det sällan mer än 10 herrar till start i seniorklassen under Sverige Cupen.

Tyvärr blev det inte lika milt som jag hade hoppats på. Med ca -17 grader under sprinten blev det ett kärvt deltagande och besvärligt på skjutvallen. Och efter lite strul under uppvärmningen så blev dagen ett "bottennapp".

Under masstarten steg temperaturen till -12 grader med ett rikligt snöfall. Masstarten var en häftig upplevelse då den genomfördes i två grupper om 30 åkare med 1,5 minuts startmellanrum. Under tävlingen hade jag hela tiden åkare runt omkring mig och under loppets gång lyckades jag klättra från min startposition längst bak i den andra gruppen upp till täten i samma grupp. En smal tävlingsbana och ymnigt snöfall gjorde det svårt att ta sig förbi i spåret, så i de långa stigningarna var det bara att ta en kölapp och vänta med att gå om till utförsbackarna.

Åkmässigt är formen just nu svag, kanske beror det på att det var första tävlingarna sedan antibiotikakuren och förhoppningsvis kommer formen med flera genomförda tävlingar. Nästa tävling blir J/H Cup i Hede till helgen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv