Förberedelser

Imorgon reser jag till Boden och inför tävlingarna gör jag vissa förberedelser i träningen, allt för att vara i så bra fysisk form som möjligt.
I måndags körde jag ett kortare men intensivare intervallpass, 5 x 4 minuter, (skidor skate) i kombination med skytte. Syftet med passet är att "reta systemet" inför tävling utan att bli sliten. Det andra träningspasset skedde i gymmet, med samma syfte att reta systemet genom att aktivera de snabbare muskelfibrerna och underhålla "allmänstyrkan" som annars lätt försämras under tävlingssäsongen då mängden styrketräning minskas mellan tävlingarna.
Tisdag var en vilodag för att bygga upp ett överskott av energi.
Dagens träning bestod i ännu ett kortare intervallpass, 4 x 2 minuter, för att återigen reta systemet. Detta pass innehöll en hel del mjölksyra och för att påskynda återhämtningen blir det en kort löptur i eftermiddag på ca 30 minuter.
Imorgon kommer jag att åka ett lugnt klassiskt skidpass för att efter lunch börja resan norrut.

Träningsmängden är betydligt lägre under tävlingssäsong och den träning jag bedriver är för att bibehålla en så bra form som möjligt. Någon period för enbart träning ryms inte, med undantag för jul och nyårsveckorna, under tävlingssäsongen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv