Masstart

Söndagens masstartslopp blev en tajt och spännande uppgörelse. Jag har nog aldrig tävlat med sådan hög konkurrens på en svensk skidskyttetävling tidigare, vilket bådar gott för svenskt skidskytte framöver!
Jag slutade 6:a med ca 1 minut upp till Arwidson som tog hem SM-guldet.
Kroppen svarade bra i skidåkningen trots förkylningen tidigare i veckan, men kraften började sina under det 4:e och 5:e varvet. Med 5 bom totalt (1+1+2+1) i skyttet, är jag ändå rätt så nöjd med premiären. Jag genomförde skjutserierna på ett bra sätt där jag "bara" har några små detaljer att förbättra för att kunna öka träffsäkerheten. 

Idag blev uttagningarna till VC 1 och IBU-Cup 1 officiella. Jag kommer att köra IBU-Cup sprinten i Idre Fjäll nu på lördag, vad som händer efter det är ännu oklart men jag har chansen att kunna kvalificera mig till världscuptävlingarna i Östersund som går under nästa vecka.
Så i morgon rullar vi ner till Idre Fjäll för att förbereda oss för tävlingarna. De kommande dagarna kommer jag att genomföra en "upptakt" på torsdag. En upptakt är ett träningspass för att få igång kroppen mot en tävling och innebär ett eller flera kortare intervaller om totalt ca 6-8 minuter. På fredag kör jag ett lugnt klassiskt skidpass innan tävlingen på lördag. Men först en vilodag i morgon. Jag lägger också mycket tid på att "torrträna" under tävlingssäsongen. Torrträning innebär att jag står och blid avfyrar med mitt skidskyttegevär mot en skidskyttetavla inomhus. Torrträning är ett väldigt bra sätt att kontinuerligt träna på avfyrningen och stabiliteten i skjutställningen. 

Bild: Svenska Skidskytteförbundet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv