Lepopäivä

'Lepopäivä' är det finska ordet för vilodag och det är vad denna dag varit.
Dagen började med frukost i vanlig ordning kl 06:00 som sedan övergick i studier.
Innan lunch gjorde jag en kort löptur med stretching för att mjuka upp kroppen efter gårdagens intervallpass och påskynda återhämtningen inför kommande träningsdagar. Även om det är vila på schemat dessa dagar, återhämtar jag mig bättre om jag håller tidsrutinerna och aktiverar kroppen. Under eftermiddagen gjorde jag ett avbrott i studierna och åkte tillsammans med de andra i laget till Muonio för en fika. Kvällen håller fortsatt lugnt tempo för att i morgon dra igång träningen igen.

Morgondagens träning börjar med två race (sprint+jaktstart) och förhoppningsvis ska det inte bli för mycket "parallellslalom" i spåret, då snöbrist i övriga delar av Nordeuropa och stundande helg väntas öka antalet skidåkare.
Frånsett saknaden av natursnö har det varit riktigt bra väderförhållanden under lägret så här långt. Och Muonio, som i vissa kretsar är känt för att vara mörkt och dystert, har levererat sol och visat upp några fina vyer under träningspassen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv