Utveckling

Denna vecka har varit intensiv efter att jag kom tillbaka till Östersund i måndags. Förutom mina studier i finansiering och den dagliga träningen, så har jag gjort ett prototyptest av en stavtruga som används vid rullskidåkning på rullband. Prototyptestet gjorde jag i samband med uppföljningen av submax- och VO2 max testerna vid Nationellt Vintersport Centrum (se bilden).
Prototypen har jag tagit fram i en kurs som heter 'Innovation och entreprenörskap för elitidrottare' som har varit ett sidoprojekt sedan sommaren 2014 och som avslutas i december i år. Innovation är ett stort intresse för mig och förhoppningsvis kan det utmynna i en bättre modell av de stavtrugor som används vid Nationellt Vintersport Centrum idag.
Tillbaka till submax- och VO2max testerna, så gav de positiva besked. För det första är laktatkurvan betydligt bättre och det bästa resultatet jag presterat, vilket visar att jag fortsätter att utvecklas åt rätt håll i min fysiska träning. För det andra, som dock är något subjektiv, så känner jag mig starkare än tidigare och med det orkar åka bättre tekniskt i skidåkningen vid högre och högre intensitet. Här tror jag den stora anledningen till förbättringarna är de styrkeövningar som jag utvecklat i min träning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv