Fortsättning

Idag reste större delen av de aktiva samt ledarna ut Militärlandslaget hem till Sverige, men kvar i Toblach är jag, Tobias Arwidson och totalsegraren i rullskidvärldscupen - Robin Norum. Vi kommer att fortsätta träna här över helgen och som coach flyger min far ner hit idag för att stötta oss med det praktiska (transporter, träffbildsvisning, teknikfilmning, mattbärare mm) de kommande dagarna.


Jag kan enkelt sammanfatta dagarna med Militärlandslaget med ett ord - världsklass!

Jag är oerhört tacksam för den möjlighet jag har med Militärlandslaget, ett stöd som jag har haft sedan min värnplikt 2010 (och några år dessförinnan med bland annat en inbjudan till ett träningsläger i Kiruna hösten 2006). Förutom den sparring jag får av mina idrottskollegor så vill jag ge en stor eloge till ledarna i Militärlandslaget för det engagemang och den professionalitet de ger oss. Det ska inte underskattas hur viktigt det är för att vi aktiva ska kunna få hög kvalité i träningen och på så sätt förbereda oss på bästa sätt inför våra tävlingar.
 

Efter vilodagen i lördags har jag genomfört några av de mest fantastiska träningspass detta år. Ett av passen sticker ut och det är ett skidgångs-/löppass längs en bergskam på gränsen mellan Italien och Österrike. Passet mäter en sträcka på dryga 20km med en total tid på 3,5h under låg intensitet, en stigning på 1735 höjdmeter och 1040 fallmeter. Under andra halvan av passet befinner man sig på ca 2000möh och erbjuds, vid bra väder, en fantastisk utsikt över södra Alperna. Ja, bilderna talar för sig själv...

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

-