Toblach

Efter regn kommer solsken!
Dagarna i Italien började lite bistert med regn/snö och några få plussgrader. Men sedan igår har solen tittat fram och vi har kunnat njuta av utsikten. Idag har vi vilodag efter några tuffa träningsdagar som innehållit:

Tisdag fm: Rullskidor (klassisk) 2h 15min, 75% av maxHR
Tisdag em: Rullskidor (skate) komb 2h (varav 8x10min 85-90% av maxHR)

Onsdag fm: Rullskidor (skate) komb 2h 30min, 75% av maxHR
Onsdag em: Löpning 2h, 75% av maxHR

Torsdag fm: Rullskidor (stakning) 1h 45min (varav 40min 85-90% av maxHR)
Torsdag em: Rullskidor (skate) komb 2h (varav 45min benskate), 75-80% av maxHR

Fredag fm: Rullskidor (skate/klassisk) till Drei Zinnen, 2h (varav 1h 85-90% av maxHR)
Fredag em: Löpning 1h + styrka

De tre tuffa intervallpassen har satt sitt i kroppen och vilodagen idag är välbehövlig. Träningen har ändå fungerat bra dessa dagar och sparringen från de övriga i laget (skidskyttar+längdskidåkare) är viktigt för att kunna höja kvalitén och effekten av träningen inför tävlingssäsongen. Jag känner mig fysiskt starkare nu än under samma period tidigare år, men känslan kan ofta vara en diffus värdemätare och inte något man ska förlita sig helt på.
Det som jag upplever är svårt under detta läger är att få i mig tillräckligt med energi, fastän hotellet som vi bor på håller hög klass på matkvalitén så är det inte lätt att äta den mängd som krävs för en person med en matchvikt på 87kg och hög ämnesomsättning. Den tuffa träningen med längre högintensiva träningspass i kombination med den höga höjden som vi befinner oss på tycks öka ämnesomsättningen mer än under normala träningsveckor då jag under vissa träningsdagar här förbrukat dryga 6000kcal.

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

-