En sån dag...

13:20: Nisse meddelar via radion att inskjutningen ser ut att bli framflyttat pga dålig sikt. Jag och Peppe avvaktar i omklädningsrummet.
13:30: Inskjutningen framflyttad 10min, jag och Peppe gör oss redo att gå ner.
13:40: Inskjutningen framflyttad ytterligare 15min, dimman ligger tät. 
13:55: Inskjutningen framflyttad igen 15min, går det inte att skjuta in då ställs tävlingen in.
14:10: Inskjutningen flyttas slutligen fram 5min och arrangören hoppas att ett regnoväder i närheten ska dra in så att dimman lättar.
14:15: Vi skjuter in, så gott vi kan. Även med en Swarovski kikare på 60ggr förstoring är det svårt att urskilja vart skotten tar på papptavlan, ledarna får springa fram till tavlorna och ta en närmare titt efter en stund. Nisse visar träffbilderna efter att ha fotat tavlorna med sin telefon.
14:40: Inskjutningen slutar.
14:45: Starten går.
14:50: Jag värmer upp på uppvärmningsspåret.
15:05: Hämtar skidorna hos vallarna, via radion meddelas att Tobias skjutit 4 extra skott vid en skjutning, oklart vad konsekvenserna blir - tidstillägg eller diskvalificering. Jag fortsätter fokusera på att tävla.
15:15: Får veta i startområdet att vi är "rejält diskade”, jag kör ändå för att få en genomkörare inför sprinten.
15:25: Ted växlar över till mig, jag tar jakt på Finland.
15:26: I första backen är jag ikapp, samtidigt ropar Wolfgang: ”You must pass him!”. Bara att lyda order.
15:29: Hinner ikapp nästa nation, tror det är Litauen.
15:32: Liggande skytte, händerna börjar domna, skjuter fullt efter två reservskott. Går ut efter Kanada, tar upp jakten.
15:36: Micke P coachar i andra backen, 7:a, 20 sekunder upp till 6:e (Kanada).
15:38: Känseln försvinner i fingrarna, strax därefter i hela handen, de torra handskarna som jag bytte strax innan start är genomblöta. Försöker få upp blodcirkulationen i händerna genom att knyta nävarna upprepade gånger i utförsbackarna - hjälper föga.
15:40: Stående skytte. Lyckas byta magasin och ladda om, det blåser kraftigt - får avvakta några sekunder. Börjar skjuta på en dimmig och blåsig skjutvall, det jag ser är fyra nyanser av grått. Känseln i händerna är borta.
15:41: Börjar kännas hopplöst att få ner prickarna. På ett besvärligt sätt klarar jag av att ladda extraskotten, men skjutresultatet är bedrövligt med två varv i straffrundan som följd.
15:43: Wolfgang ropar något i första backen på sin tysk-engelska. Förstår inte vad han säger men uppfattar ett ord: ”Super!”, vet inte vad han syftade till just då.
15:45: Micke P coachar i andra backan genom att ha skrivit på magnettavlan så att jag ska kunna uppfatta något i ljudinfernot från 25 000 tyskar på läktaren. Det står: "12:a, Go". Jag tänker: skit också! 12:a efter ett dåligt ståskytte. Jag uppfattar ”Go” som ”GO!”, jag kör.
15:47: Växlar över till Peppe.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olof Granander » Tack för mig!:  ”Tack för ett fantastiskt arbete, fokusering och föregångsmanaskap. Som imponerad..”

  • Mike » Tack för mig!:  ”Stort tack! Du har varit en fantastisk ambassadör för sporten och inspirerat int..”

  • Gummo » Tack för mig!:  ”Stort tack själv! ”

  • Lars J » Vita Bandet 2019:  ”Suveränt initiativ, impad. Blir kul att följa denna resa!”

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

Bloggarkiv