Tävlingarna i Geilo blev bra genomkörare i ett tufft startfält bland norrmännen. Det blev en 17:e plats i sprinten med 0+2 i skytte, tyvärr med sämre skidåkning än i Sjusjön vilket också visade sig under masstarten.
 

Helgens SWE-Cup tävlingar i Östersund genomfördes i en större mängd nysnö som inte gav några framskjutna åktider med en bristande åkform. Jag var orkeslös under uppvärmningen och det kändes mer som en nedåkning efter tävling. Men skyttet har varit stabilt under både distansen och sprinten förutom en träffbildsförflyttning i det första liggande skyttet på distansen. Slutande på 2:a plats (2+0+1+1) efter Tobias på distansen och 4:a (1+0) i sprinten, som var en av de bättre i herrklassen med bra skytte och stark skidåkning av de främsta i resultatlistan.
Framöver blir det några lugnare dagar för återhämtning efter fyra tävlingshelger på rad.

Läs hela inlägget »
Jag och vapenkollegan Tobias Arwidson tog beslutet att genomföra en egen trimester efter premiären i Idre. Första anhalt blev de norska öppningstävlingarna i Sjusjoen denna helg med sprint och masstart på schemat. En bra start under sprinten blev tyvärr en repris på masstarten från Idre, med flera bom i det stående skyttet. Frustrerande men ändå hoppfull inför söndagens masstart med ett startfält på 80 åkare i B-heatet! (i A-heatet gick de första 40 från sprinten). Fick revansch under masstarten med 1+2+0+0 i skytte, lite vind i det liggande drog ut något skott. Kul att få avsluta med fullt hus i stående och gå i mål som 6:a.
Igår bilade vi vidare till Geilo där det är Norge-Cup till helgen med ytterligare en sprint och masstart.
 
Läs hela inlägget »
Årets premiär genomfördes på Idre Fjäll i minst sagt annorlunda väder och före. Regn, blåst och några enstaka plusgrader är mindre trevligt, men desto bättre för karaktären.
Masstarten började bra med 0+1+0 i skyttet och jag tog mig fram till ledningen tillsammans med Peppe Femling inför sista skyttet. Lite extra anspänning och mer bendarr resulterade tyvärr till några extra varv i straffrundan och jag tappade till 13:e plats i ett tufft och stort startfält (med närmare 60 startande!).
Lördagen gav inga bättre resultat så jag laddar om inför kommande tävlingar i Norge om två veckor.

I övrigt har vinterns antågande gjort halt, förhoppningsvis kommenderas framåt i närtid då kyla och natursnö är efterlängtat.
Läs hela inlägget »

Är på plats i Vålådalen tillsammans med FM Elit kollegan Tobias Arwidson och snöpremiären är gjord sedan tre dagar tillbaka. Fram till nästa helg kommer vi att vässa formen inför skidskyttepremiären i Idre om två veckor. Vi har tillgång till ett fint preparerat 1,4km skidspår, gym och fjällöpning. Skjutvallen är dock i behov av mer snö.

Läs hela inlägget »

Fick inte med mig några framskjutna resultat under helgens SM-tävlingar i Östersund. I fredags kördes en längdtävling på 3x2,5km, jag fick slita redan under andra varvet och slutade på en blygsam 12:e plats. Under lördagens sprint "parkerade" jag redan på andra varvet och gick i mål på en 10:e plats. Igår vaknade jag med en svullen hals och fick kasta in handduken för distanstävlingen, trist.

Trots en sämre helg ser jag fram emot träningsperioden fram till säsongspremiären och det finns fortfarande en hel del tid till att genomföra bra träning och slipa på formen.

Bild: Sofia Henriksson

Läs hela inlägget »

Fick möjligheten att springa BAMM med Jonathan Isaksson från Bergsplutonen vid Arméns Jägarbataljon i Arvidsjaur. Under den 2-dagar långa fjällorienteringen kring Riksgränsen/Björkliden avverkade vi totalt 85km och 5500hm i 70-klassen. Efter en snöplig spurtförlust gick vi i mål som 4:a. En mycket trevlig och häftig tävling med varierad terräng och väderförhållande. Stort tack till  banläggare och tävlingschef Oskar Svärd för ett mycket bra arrangemang som jag starkt kan rekommendera.

Läs hela inlägget »

I onsdags åkte jag och Tobias Arwidson till Sandnes, Norge, för att delta på BLINK skifestival. Tobias hade lyckats snacka in oss i tävlingarna efter hans fina prestationer där ifjol. Jag har hört och sett en del om tävlingarna och tyckte det skulle vara kul att få tävla och få ännu ett bra avbrott i sommarträningen där tävlingsnerverna och skyttekapaciteten skulle sättas på prov.

Under fredagen var det först en skytteduelltävling där förutsättningarna var att starta med geväret på ryggen ca 3 meter bakom skjutmattan, springa fram och så snabbt som möjligt skjuta 5 träff  stående skjutställning, med eventuellt magasinsbyte och obegränsat antal skott att använda sig av.
Min taktik var att skjuta med mer säkerhet än hastighet för att inte bomma något skott och därmed tappa tid vid ett magasinsbyte. Den taktiken höll sig till semifinal då jag trots 5 träff slutade på en 4:e plats (topp-3 gick direkt vidare till final). Jag fick då förlita mig på min skjuttid mot de andra semifinalisterna som placerade sig utanför topp-3, men dessvärre var jag någon tiondel för långsam.
Efter skytteduelltävlingen var det ett sprintkval till en masstartstävling senare under kvällen. Jag slutade på en 13:e plats men hade behövt en bättre placering för att gå vidare till masstarten där 12 åkare (7st "wildcards" + de 5 bästa från kvalet utöver de med "wildcard") fick starta.

Fredagens kval gällde även för tävlingarna under lördagen som började med kvartsfinaler med 4 skjutningar. Jag blev 2:a (0+1+1+0) i min kvartsfinal strax bakom Johannes Thingnes Bö efter ett avslaget spurtvarv där topp-4 från kvalet gick vidare.
I semifinalen med 2 skjutningar gick jag i mål som 3:a (1+0) återigen bakom Johannes Thingnes Bö på 2:a respektive Vetle Sjaastad Christiansen på 1:a plats.
I finalen med 4 skjutningar bommade jag tyvärr 3 skott i de liggande skjutningarna och tappade täten, men klättrade i placeringar under de felfria stående skjutningarna och gick i mål som 5:a (1+2+0+0) strax bakom Jesper Nelin på 4:e plats. Segern gick till Vetle som jagades av Johannes på 2:a och Antonin Guigonnat på 3:e plats.

Fantastiskt roliga tävlingar som satte nerverna och fokuseringen på större prov än kapaciteten i skidåkningen. Själv är jag nöjd över bra skytte genom samtliga tävlingar och att kroppen sakta men säkert börjar svara bättre på den fysiska träningen igen.

TV-sändningen från finalen kan ni se här
Bild: Axelar/Oyvind Andersen

Läs hela inlägget »

Igår sprang jag andra upplagan av Ramundberget Trail med en kortare bansträckning i år (22km och 800hm), inget som gynnar en "slow starter" som mig. Försökte gå med i tätklungan direkt från start men fick släppa en bit innan toppen på den första stigningen. Därefter fick jag slita ordentligt bara för att hålla ihop någon form av löpsteg under resterande delen av loppet. Blev därför förvånad när jag kom ikapp 4:e och 3:e man under de sista kilometrarna och kunde gå i mål på pallplats +01:01,0 bakom 2:an Lars Nelson och +03:51,0 bakom segraren Konrad Mattsson Myhr.

Läs hela inlägget »

Vapenkollegan Tobias Arwidson övertalade mig att följa med på SM-veckan i Helsingborg denna vecka. Vi ställde upp i rullskidloppen i fredags och lördags med sprint respektive 20km masstart. En ny upplevelse att tävla på de snabba "eagle-hjulen", där den högre hastigheten kräver en lite annan teknik, och taktik, för att kunna hävda sig. Utan några egna framskjutna placeringar var det ett väldigt trevligt arrangemang, bra träning och ett fint avbrott i sommarträningen.

Bild: Rolf Zetterberg

Läs hela inlägget »

Deltog i TEAM MIX klassen i Åre Extreme Challenge tillsammans med FM Elit kanotisten Emma Andersson och vapendragaren från Nattvasan Oskar Brandt. Ett väldigt trevligt arrangemang där vi lyckades ta hem segern!

Nu befinner jag mig i Helsingborg för rullskidtävlingarna under SM-veckan. Jag har knappt kört något rullskidlopp med de lättrullande så kallade "eagle hjul", så det blir nya erfarenheter under morgondagens sprint och lördagens 20km masstart.

Läs hela inlägget »
loading...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Arkiv