BLINK skifestival

I onsdags åkte jag och Tobias Arwidson till Sandnes, Norge, för att delta på BLINK skifestival. Tobias hade lyckats snacka in oss i tävlingarna efter hans fina prestationer där ifjol. Jag har hört och sett en del om tävlingarna och tyckte det skulle vara kul att få tävla och få ännu ett bra avbrott i sommarträningen där tävlingsnerverna och skyttekapaciteten skulle sättas på prov.

Under fredagen var det först en skytteduelltävling där förutsättningarna var att starta med geväret på ryggen ca 3 meter bakom skjutmattan, springa fram och så snabbt som möjligt skjuta 5 träff  stående skjutställning, med eventuellt magasinsbyte och obegränsat antal skott att använda sig av.
Min taktik var att skjuta med mer säkerhet än hastighet för att inte bomma något skott och därmed tappa tid vid ett magasinsbyte. Den taktiken höll sig till semifinal då jag trots 5 träff slutade på en 4:e plats (topp-3 gick direkt vidare till final). Jag fick då förlita mig på min skjuttid mot de andra semifinalisterna som placerade sig utanför topp-3, men dessvärre var jag någon tiondel för långsam.
Efter skytteduelltävlingen var det ett sprintkval till en masstartstävling senare under kvällen. Jag slutade på en 13:e plats men hade behövt en bättre placering för att gå vidare till masstarten där 12 åkare (7st "wildcards" + de 5 bästa från kvalet utöver de med "wildcard") fick starta.

Fredagens kval gällde även för tävlingarna under lördagen som började med kvartsfinaler med 4 skjutningar. Jag blev 2:a (0+1+1+0) i min kvartsfinal strax bakom Johannes Thingnes Bö efter ett avslaget spurtvarv där topp-4 från kvalet gick vidare.
I semifinalen med 2 skjutningar gick jag i mål som 3:a (1+0) återigen bakom Johannes Thingnes Bö på 2:a respektive Vetle Sjaastad Christiansen på 1:a plats.
I finalen med 4 skjutningar bommade jag tyvärr 3 skott i de liggande skjutningarna och tappade täten, men klättrade i placeringar under de felfria stående skjutningarna och gick i mål som 5:a (1+2+0+0) strax bakom Jesper Nelin på 4:e plats. Segern gick till Vetle som jagades av Johannes på 2:a och Antonin Guigonnat på 3:e plats.

Fantastiskt roliga tävlingar som satte nerverna och fokuseringen på större prov än kapaciteten i skidåkningen. Själv är jag nöjd över bra skytte genom samtliga tävlingar och att kroppen sakta men säkert börjar svara bättre på den fysiska träningen igen.

TV-sändningen från finalen kan ni se här
Bild: Axelar/Oyvind Andersen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Christofer » SM-veckan:  ”Hej Raimo! Tack för bilden!:) och tack för ett väldigt trevligt och professionel..”

  • Raimo » SM-veckan:  ”Jag var lite vag kring vilken Tommy jag hade träffat i Toscana men det var Tommy..”

  • Lennart » Gensvar:  ”Saken är klar! Du har en snickargen! Fast det visste jag ju förut! Hälsningar!”

  • Louise Borg » "Sveriges värsta jobb":  ”Kloka ord, väldigt bra skrivet, Kram”

  • Lennart S » Omladdning:  ”Hej Christofer! Jag beundrar Din inställning till motigheter! Men det var allts..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-